Välkommen till Svenska Modellponnygaloppen

Svenska Modellponnygaloppen har körts sen 2002. Det är ett sätt att ge meriter till ens ponnymodeller eller en stamtavla, en sk "DO" (details only) som kanske - om den löper tillräckligt bra och får en statustitel - blir belönad med en modell. Kanske blir denna i sin tur "förälder" till en blivande löpstjärna?

Blir jag rik?

Tyvärr är det INTE riktiga pengar man vinner i dessa löp, men även om det bara är fiktiva sådana så är det ju kul ändå! Ponnygaloppen är inte riktigt lika stor som exempelvis Fullblodsgaloppen men det är ju inte storleken det beror på - eller hur? I stället öser vi på i alla fyra ponnykategorier! TJO!

En annan karriär - Avel

Succén fortsätter kanske utanför löpbanan - i avelsboxen? Kanske din löpstjärna glänser även där? Kika gärna in på Hingstkatalogen! Där hittar du kanske en bra matchning till ditt (modell)avelssto?

Regler & Anmälan

Under denna meny kommer du hitta det som gäller för ponnygaloppen, vilka ponnyraser som löper i vilken kategori etc. Dessutom hittar du VAR och HUR du anmäler på denna sida. För att göra det så smidigt som möjligt för både dig och mig används from 2017 ett google sheet dokument vid anmälan.

Resultat

Här kan du se kortfattade resultat, dvs vilka ponnyer som uppnått statustitlar samt vinstrikaste ponnyer samt vinstrikaste föräldrar (föräldrar med vinstrikaste avkommor). Dessutom vilka ponnyer som uppnådde det högsta formtalet under året.

Årsböcker

På denna sida hittar du alla årsböcker från 2002 och framåt. I dessa kan du se detaljerade resultat månad för månad samt stamtavleinformation om de anmälda ponnyerna.

Formtitlar

Vad är formtitlar? Vad betyder de? Vad gör de egentligen i den simulerade galoppen? Svaren finner du här

Ponnygaloppens databas

På denna sida hittar du lite mer om de ponnyer som varit med i ponnygaloppen, med deras resultat, 3 led stam, samt föllistor i den mån som avkommor också löpt.

FAQ

Skulle du ha fler frågor kanske du kan finna svaret här? Gör du det inte så finns ett formulär här där du kan skicka in din fråga. Svaret kommer både att mailas till dig och så småningom även hamna på sidan utifall någonannan skulle undra samma sak som du.