Välkommen till Svenska Modellponnytravet

Svenska Modellponnytravet startades 2018. Det är ett sätt att ge meriter till ens ponnymodeller eller en stamtavla, en sk "DO" (details only) som kanske - om den löper tillräckligt bra och får en statustitel - blir belönad med en modell. Kanske blir denna i sin tur "förälder" till en blivande löpstjärna?

Blir jag rik?

Tyvärr är det INTE riktiga pengar man vinner i dessa löp, men även om det bara är fiktiva sådana så är det ju kul ändå! Ponnytravet är inte riktigt lika stor som exempelvis Fullblodsgaloppen men det är ju inte storleken det beror på - eller hur? I stället öser vi på i två (i A - med Shetlandsponnyer & i B - med Gotlandsruss) av fyra ponnykategorier! TJO!

En annan karriär - Avel

Succén fortsätter kanske utanför löpbanan - i avelsboxen? Kanske din löpstjärna glänser även där? Kika gärna in på Hingstkatalogen! Där hittar du kanske en bra matchning till ditt (modell)avelssto?

Regler & Anmälan

Under denna meny kommer du hitta det som gäller för ponnytravet, etc. För att göra det så smidigt som möjligt för både dig och mig används ett google sheet dokument vid anmälan. Länken till anmälan hittar du i menyn.

Resultat

Här kan du se kortfattade resultat, dvs vilka ponnyer som uppnått statustitlar samt vinstrikaste ponnyer samt vinstrikaste föräldrar (föräldrar med vinstrikaste avkommor). Dessutom vilka ponnyer som uppnådde det högsta formtalet under året.

Årsböcker

På denna sida hittar du alla årsböcker från 2019 och framåt. I dessa kan du se detaljerade resultat månad för månad samt stamtavleinformation om de anmälda ponnyerna.

Formtitlar

Vad är formtitlar? Vad betyder de? Vad gör de egentligen i det simulerade travet? Svaren finner du här

Ponnytravets databas

På denna sida hittar du lite mer om de ponnyer som varit med i ponnytravet, med deras resultat, 3 led stam, samt föllistor i den mån som avkommor också löpt.

FAQ

Skulle du ha fler frågor kanske du kan finna svaret här? Gör du det inte så finns ett formulär här ovan där du kan skicka in din fråga. Svaret kommer både att mailas till dig och så småningom även hamna på sidan utifall någonannan skulle undra samma sak som du.